Na de speeltijd

Jiji is moeilijk om mee te spelen. Hij valt graag de rug van een andere kat aan en maakt dan salto’s.

Hij loopt door het huis door elke kamer. Soms gaat hij achter de douchedeur om zich te verstoppen en te wachten. Als ik langs de deur loop, valt hij aan om mijn voet te vangen.

Wanneer ik ga werken, hij begint hippie te spelen. Zijn pootjes piepen even goed op hun plaats en dan springt hij omhoog.

Als we op reis moeten, loopt hij naar boven onder het bed om zich te verstoppen. Het is een teken dat de kat deze keer als conciërge thuis blijft.

Ja, de spelletjes worden moe en dan gaat Jiji over haar hele lengte naar de vloer om te stotteren.

Er is een kleine zachte mand in mijn studio. Daar slaapt hij het liefst als ik aan het schilderen ben.

Jiji zit graag op de vensterbank. Mijn ezel staat naast het raam. Als ik schilder, raakt de kwast de stof en Jiji aan de andere kant van de stof probeert mijn kwast vast te pakken.

Soms heb ik mijn palet op tafel laten liggen. Wat is de kans dat een van de vier kittens op de tafel is gesprongen en over de kleuren is gelopen. Ik moet het een keer bewijzen de volgende keer dat ik naar mijn kantoor ging. Iemand had turquoise poten.

Lang oor

Hazen zijn grappige dieren. Ze zijn verborgen in het gras, maar toch zijn hun oren gebezien van achter het hoge gras.

Ze kunnen hard rennen en zijn niet te vangen. We liepen ‘s avonds met Jiji in de achtertuin.

Naast het raam staat een grote struik waar Jiji graag vertoeft. Er is daar zoveel leven en verschillende geuren.

Jiji hoorde dat hij onder het struikgewas lag te rillen en richtte zijn blik daar meteen op. Daar zat een haas die ons net had opgemerkt.

Hij ging razendsnel naar de sloot en erdoor naar de andere kant van het hek.

Natuurlijk volgde Jiji meteen. Hij bereikte het hek totdat hij moest constateren dat hij het niet kon pakken. Dan maar terug naar de vogels om te kijken.

Glimlach

Vaak als ik een foto van Jiji maak, lacht hij heerlijk. Ogen gesloten en mond speelgoed in een boog.

Jiji geniet van de hitte van de zomer. Hij is zo blij als hij naar buiten mag. Zijn favoriete plek is in de boom.

Op zonnige dagen gaat hij drijven op het zand. Heel terecht veel rondjes dat zeker alle zandkorrels vacht binnen zijn gegaan. Zodat de witte vacht een nieuwe toon kreeg.

Ik loop graag met Jiji in de achtertuin. Het is de favoriete plek van Jiji. Er is genoeg voor hem om te verwonderen. Veel muizen die hij daar heeft gevangen.

Het is vredig om naar de geluiden van de natuur te luisteren en stil te zitten. Soms klimmen in de bomen.

Maar op regenachtige dagen blijft hij binnen.

Slapen

Wanneer ik naar mijn werk ga, denk ik of ik een kat zou zijn. Ik kan alleen slapen zonder verplichtingen.

Ik heb het genoegen gehad om voor verlaten katten te zorgen, kittens die geen moeder hebben of hun moeder was te moe om voor hen te zorgen.

De zomers zijn druk geweest met het zorgen voor kittens. Ik heb het met plezier gedaan.

Ik heb er altijd van gedroomd om mijn eigen kat te hebben. Toen ik naar Nederland verhuisde, had ik het geluk dat het eindelijk mogelijk was.

Mijn lieve kat verhuisde naar het huis op hetzelfde moment dat ik me officieel in mijn nieuwe huis vestigde.

jiji is een geweldige kerel. Hij groeide hier op met zijn twee zussen totdat de zussen hun nieuwe liefdevolle thuis vonden.

Jiji heeft altijd voor de andere katten gezorgd die ik deze dagen van het jaar heb verzorgd. Ze is echt zorgzaam en speels.

Zijn favoriete spel was om met ze te rennen om erop te springen en aan te vallen.

Psychodelische toestand

Het was een gewone dag. Zoals gewoonlijk bladerde ik door de kattenfoto’s die ik had gemaakt. Katten zijn mijn inspiratiebron. Katten brengen vreugde in mijn leven. Ze zijn kruiden. Ik geef ze al mijn krediet in de creatie van mijn werk. Katten hebben eer en lof nodig. Het is heerlijk om thuis te komen als ‘s werelds beste vriend op je wacht.

Ik heb een schilderij geschilderd om een ​​sympathieke en aanhankelijke kat te creëren die speels, levendig en lief is. Ik heb lange tijd dan dit schilderij gewerkt. Soms schilderde ik andere werken en aan de zijkant en kwam altijd terug om dit werk te schilderen. Het werk wachtte soms wekenlang onder een ander schilderij op de ezel tot ik het weer vond.

Toen veranderde de wereld. Mijn werk kreeg een andere emotionele uitbarsting. Het nieuws was vol oorlog en mijn geest was erg bang en verward. Ik heb dit allemaal in dit boek moeten verwerken.

Door middel van kunst kan de kunstenaar zich uitdrukken. Het schilderij is voor zichzelf gemaakt en pas dan komt het publiek. De rol van het publiek is om het werk vanuit hun eigen leven te bewonderen, te verwonderen, te luisteren en te zien.