Maalaamisen iloa

Aloitin vuoden vaihteessa uuden maalaussarjani, muotokuvia. Minulla on muutamia lempi tv-sarjoja, joita katson aina uudestaan ja uudestaan. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja haluan tuoda heidät maalauksissani uudestaan eloon. Maalaukseni sivuaa samalla erilaisia teemoja läpi, joiden kautta tarkastelin heidän luonnetta.

Maalaukseni olen toteuttanut öljyvärein. Ne ovat vahva ilmaisumuotoni. Maalaan kankaalle, mdf-levylle tai pohjalle, joka ensimmäisenä tulee vastaan. Pohjustan usein pohjani, se on tärkeä prosessi maalauksessa. Sen aikana pääsen maalaukseen jo sisälle. Mietin jo siinä vaiheessa mitä tulen siihen maalaamaan.

Värit ovat työssäni hyvin tärkeitä, mietin aina uusia värisekoituksia. Miten saan sillä esiin hahmon luonteen ja maalauksen tunnelman.

Sunlight
Auringon paisteessa.